Ga naar homepage van Praktijk Chi trust
Home
Praktijk Chi Trust
Acupunctuur
Tuina
Chi Neng Qigong
 Chi-Trust
 Cursussen en workshops
 ZhiNeng Qigong
 Achtergrond
  Hoe werkt Chi Neng
  Verschillen
  Basisoefeningen
 Archief
Tarieven
Wie ben ik
Contact

Verschillen met andere Qigong vormen

  • Chi Neng Qigong is een open vorm. De meeste andere Qigong vormen zijn gesloten vormen. Zij leggen de nadruk op het beoefenen van binnen naar buiten. Chi Neng Qigong werkt het precies andersom. Door het werken met de externe universele Chi in plaats van lichaams-chi, boek je met Chi Neng Qigong snel resultaten.
  • Chi Neng Qigong noemt de meridiaanpunten maar focust er niet op. De nadruk wordt gelegd op het verbeteren van de Qi in de Luo vaten die de meridianen en vaten verbinden. Hierdoor wordt de Qi stroom verbeterd, en vindt de reactie van de lichaams Qi met de opgenomen universele Wan Yuan Qi plaats.
  • Nadruk op dynamische oefeningen De meeste van de traditionele Qigong vormen leggen de nadruk op het uitvoeren van meditatieve vormen. Dit maakt het bereiken van een bepaalde staat (bewuste leegte van gedachten) tot een uitermate moeilijk proces dat slechts voor enkele mensen na een lange tijd bereikbaar zou kunnen zijn. Vandaar dat Chi Neng Qigong focust op dynamische oefeningen die de algemene stroom van lichaams Qi bevorderen. Door het opnemen van Qi wordt je geest "vanzelf" rustiger.
  • Nadruk op het bewust gebruik van de mind (geest) Chi Neng Qigong verschilt van andere Qigong vormen omdat er geen nadruk gelegd wordt op het verblijven in absolute stilte (van de mind). De mind wordt bewust gebruikt. De nadruk ligt op het bewust focussen op de uitvoering van de oefening in plaats van te wachten tot de mind stil genoeg is.
  • De nadruk ligt op oefenen in groepen Chi Neng Qigong legt de nadruk op het leren en helen in een Qi Veld (uitvinding van dr. Pang Ming). Door de positieve boodschap van de leraar/instructeur resoneert de Qi van de deelnemers met elkaar, en worden de gedachten gelijk gestemd. Het oefenen in een zo groot mogelijk Qi veld heeft een groot effect op genezing.
  • Toedienen van Qi om anderen te helen zonder je eigen energie te gebruiken.Dit aspect van Chi Neng Qigong verschilt enorm van andere Qigong vormen. Bij andere Qigong vormen wordt lichaamseigen Dantien Qi geĆ«mitteerd. Zonder voortdurend "bijladen" leidt dit tot uitputting. Bij Chi Neng Qigong verbindt je je met het Qi veld en richt deze energie naar de betreffende persoon.