Ga naar homepage van Praktijk Chi trust
Home
Praktijk Chi Trust
Acupunctuur
Tuina
Chi Neng Qigong
 Chi-Trust
 Cursussen en workshops
 ZhiNeng Qigong
 Achtergrond
  Hoe werkt Chi Neng
  Verschillen
  Basisoefeningen
 Archief
Tarieven
Wie ben ik
Contact

Zhi Neng Qigong ook wel Chi Neng Qigong genoemd in Nederland: is een oosterse holistische manier van helen, zowel mentaal, emotioneel, spriritueel als lichamelijk.

Helen wordt in Nederland vaak geluisterd dat er iets mis zou zijn met je. Dat is niet het geval in de Zhi Neng Qigong visie. Hier is geen goed of fout, oordelen etc, er is wat er is. Zhi Neng Qigong werkt zowel preventief als curatief.

In China zijn er meer dan 200.000 mensen, met een gezondheids- en een kleine groep met een mentale uitdaging, met Zhi Neng Qigong behandeld. De resultaten hiervan zijn uitgebreid gedocumenteerd. Preventief kun je Zhi Neng Qigong beoefenen om een een optimaal welzijn te behouden.

In feite voert Zhi Neng Qigong je terug naar authentiek ZIJN op alle vlakken van het leven. De ingang hierbij is het uitvoeren van de oefeningen.

Ziekte en of ongemak op welk vlak dan ook, wij spreken liever over een uitdaging, is het gevolg van blokkades in de Qi stroom in je lichaam.

Mentale (gedachtes) en emotionele uitingen, hebben een groot effect op je welzijn. Als je beseft dat, volgens de Chinese gezondheidkunde, emoties verbonden zijn met je organen en je "negatieve"gedachten en emoties een disharmonische trilling in je organen veroorzaken, dan besef je het belang van het beoefenen van ZHi Neng Qigong. Nieuwe westerse ontwikkelingen met name de ontdekking van het Zero Point field bevestigen dit gegeven; je gedachtes hebben invloed op de realiteit.

Films als ""What the Bleep" sluiten perfect aan bij het ervaringsmatig opgebouwde wetenschappelijk kader van Zhi Neng Qigong. In China zijn er geschriften over het bestaan van het Zero Point Field (Hun Yuan Chi, dit noemen we ook wel Oorspronkelijke Qi) van ten minste 7500 jaar oud. Het voordeel van dergelijke films is dat ze een beroep doen op je bewustzijn, met betrekking tot het observeren van je dagelijkse gedachten en emoties en welk effect deze op je neurologische paden en cellen van je lichaam hebben.