Ga naar homepage van Praktijk Chi trust
Home
Praktijk Chi Trust
Acupunctuur
Tuina
Chi Neng Qigong
 Chi-Trust
 Cursussen en workshops
 ZhiNeng Qigong
 Achtergrond
 Archief
Tarieven
Wie ben ik
Contact

ZhiNeng Qigong is de orginele vorm zoals deze in het medicijnloze ziekenhuis in China werd gegeven.

ZNQG is ontwikkeld en samengesteld door Dr. Pang Ming. Dr. Pang Ming is een westers en chinees arts en tevens Qigong grootmeester. Hij combineerde zijn oosterse kennis met moderne wetenschap. Hij heeft oude oude Chinese kunst van het cultiveren van Qi (levensenergie), die 5000 jaar geheim was gehouden, ontdaan van alle mysteries en geheimen en beschikbaar gemaakt voor iedereen. Rond 1998 was hij zover dat hij kon aantonen dat ZNQG de gezondheidszorg voor iedereen van de toekomst zou zijn.

Zhi Neng Qigong (ZNQG) wordt vaak vertaald met wetenschappelijke Qigong, Dr. Pang Ming was o.a geschoold in Westerse wetenschappelijke benadering en noemt ZNQG een wetenschap. Een andere vaak gebruikte vertaling is Wisdom Healing Qigong.

De volledige vertaling van ZNQG is: "het gebruik maken van de intelligentie van de mind voor het richten van de Qi om opnieuw te vormen, perfect te maken en verbeteren van het bewuste potentieel van het holistisch lichaam, hierdoor wordt het bewustzijn van de beoefenaar vergroot tot autonome wijsheid.

Aan de volledige vertaling van ZNQG zie je dat Chi Neng Qi Gong/ZNQG veel meer is dan het alleen maar uitvoeren van bewegingen:

  • Bewustzijnsveruiming ten aanzien van je fysieke lichaam: van het lichaam dat je kent tot een energielichaam, dat samenvloeit HYC.
  • Autonome wijsheid betekent het ontwikkelen van paranormale - , buitenzintuigelijke waarneming en capaciteiten. Aanspreken van die (creatieve) hersenhelft die je nooit gebruikt.
  • ZNQG beoefening maakt het mogelijk om je paradigma te transformeren, waardoor je een Qigong leven kunt leiden (in balans zijn, relaxatie en beweging tegelijkertijd, liefde en compassie als leidraad voor het omgaan met je Zelf en andere mensen en nog veel meer).

ZNQG gaat over ZIJN, wie je bent in het leven. Kun je ten alle tijden in de Qigong staat verblijven? Ben je zo bewust dat je je er direct na toe terug kunt voeren? Voor ons is het een super alternatief en uitdaging op ons Nederlandse druk druk druk (en stress, stress, stress).

In het midden van de jaren 80 begon dr. Pang zijn onderzoek naar een laagdrempelig gezondheidsysteem (voor iedereen bereikbaar en betaalbaar). Hij werkte samen met diverse Chinese universiteiten om de effectiviteit van ZNQG te onderzoeken. Reisde stad en land (en China is enorm groot en dichtbevolkt) af en presenteerde zijn ZNQG. Dr. Pang had als geen ander gekregen dat hij de mensen iets moest leren waarmee ze ZICHZELF konden genezen. Dit resulteerde dit in de oprichting van een medicijnloos ziekenhuis (het centrum), waarin mensen alleen maar ZNQG oefenden. Geen medicijnen dus! Per 4-6 weken kwamen er 3000-5000 mensen die daar als studenten, in de kunst van zelfgenezing, werden verwelkomd.