Ga naar homepage van Chi trust
Home
Praktijk Chi Trust
Chi Neng Qigong
 Nieuws
 Chi Neng Qigong
  Achtergrond
  Hoe werkt Chi Neng
  Verschillen met andere Chi Qong vormen
  Basisoefeningen
 Chi-Trust
 Cursussen en workshops
 ZhiNeng Qigong
 Archief
Contact

Hoe werkt Chi Neng Qigong

*

Open Park Qigong

Bij het eerste niveau van CNQG is het belangrijkste begrip het vermeerderen van je levensenergie door middel van het uitvoeren van de bijvoorbeeld Lift Chi Up oefening. Door het opnemen van Hun Yuan Chi (HYC) en het uitwisselen van je niet zuivere lichaamschi met de natuur (de omgeving) wordt zowel de hoeveelheid en de kwaliteit van de chi in je lichaam sterk verbeterd. Met de bijbehorende voordelige effecten hiervan. We leren ook andere CNQG oefeningen die dit zelfde effect hebben.

In het begin doe je de oefeningen op spierkracht. Na een korte tijd merk je dat je sommige bewegingen op chi "doet". Ze gaan als het ware vanzelf. Dit is en teken dat de chi in je lichaam aan het vermeerderen is. Hoe meer je ontspant, verder en verder, hoe beter het gaat en hoe meer je je aandacht uit je hoofd naar je energiecentrum (Dantiem) kunt verplaatsten. Gedachten geen aandacht geven tijdens het oefenen, ontspan en laat ze gaan.....

De chi wordt aangetrokken door de bewegingen (er zijn meer manieren van het aantrekken van chi). Door je bewustzijn verder te ontwikkelen lukt het steeds beter intentievol te oefenen. Stap voor stap vermeerdert je bewustzijn, wordt je tegelijkertijd meer gegrond (geaard), stil van binnen en begin je iets te ervaren van de Hao La - of Qigong staat. Je wordt stil van binnen door het oefenen, in plaats van te wachten tot je stil bent en dan te gaan oefenen. Dit lijkt een paradox, Wij nodigen uit om te dit samen met ons te ervaren.

Bij het tweede niveau, de Body and Mind Methode, heeft als doel "give your mind a home". Hier gebruik je de in de Dantiem opgebouwde energie om specieke delen van je lichaam te voorzien van chi. Middels de uitvoering van op het betreffende lichaamsdeel gerichte oefeningen. Het tweede niveau is meer inspannend dan het eerste op relaxatie gerichte niveau.

Bij het derde niveau, Five in One Methode, werk je aan het cultiveren en harmoniseren van de chi in de 5 organen, door het uitvoeren van bewegingen, mudra's, mind intent en specifieke helende geluiden. Ook deze beoefening is met interne chi. Een bepaald deel van deze oefening kan zeer goed gebruikt worden voor het ervaren van de qigong staat.

Door affirmaties en visualisaties tijdens de oefeningen wordt het effect van de bewegingen, het aantrekken van chi, versterkt.