Ga naar homepage van Chi trust
Home
Praktijk Chi Trust
Chi Neng Qigong
 Nieuws
 Chi Neng Qigong
 Chi-Trust
  In de pers
  Training en ontwikkeling
   Frankrijk 2006
   USA 2006
   China 2007
   Maitre Zhou 2008
 Cursussen en workshops
 ZhiNeng Qigong
 Archief
Contact

Na het examen voor niveau 2 direct spullen pakken voor onze 30 dagen Zhi Neng Qigong (Wisdom Healing Qigong) training in China. Twee dagen in Beijing, dan ruim twee weken in het zuiden in een hotel trainen en een week leraar opleiding in een Buddhistisch nonnen klooster.

Het was een belevenis! China is ongetwijfeld het land van de Chi. Midden in Beijing in het hotel was het chiveld super sterk, duidelijk voelbaar!. Dat geldt nog meer voor the Temple of Heaven. Deze laatste, een plek waar de keizer vroeger bad voor een goede oogst, is erg de moeite waard, we waren er erg vroeg en zagen mensen oefenen: allerlei vormen van Tai Chi en dans en zelfexpressie. Geen Qi Gong, helaas verboden in het openbaar. Hoewel onze leraar Ming Tong Gu zich daar niks van aantrok. Zoals je kunt zien.

Mia de Leest, Zhineng Qigong Arnhem

Ming Tong had een enorme verassing in petto: 5 (extra) leraren uit het centrum van Pang Ming, allemaal door dr. Pang zelf opgeleid tijdens de 2 jarige (Lao shi = leraar) training. Ze brachten een enorme ervaring mee en gaven ongekende diepgang aan de training. Voor hun manier van ZIJN: kunde, liefde, toewijding en dankbaarheid dat ze met Zhi Neng Qi gong in aanraking zijn gekomen, schieten woorden tekort. Van nature weet je dat deze mensen master ZIJN.

Mia de Leest, Zhineng Qigong Arnhem

In het zuiden was er naast ons programma een parallel programma voor kids. Die deden vooral leuke dingen. De training ging voor hun voornamelijk over het ontwikkelen van ESP, buiten zintuiglijke waarneming en vaardigheden. De volwassenen keken vol verbazing toe hoe ze geblinddoekt, objecten herkenden, 30 letters die op een bord achter hun stonden van voor naar achter en anders om konden opzeggen…….

Mia de Leest, Zhineng Qigong Arnhem Mia de Leest, Zhineng Qigong Arnhem

Onze training ging vaak over het oefenen van allerlei vormen van healing en het ontwikkelen van de healing mind. Hele bijzondere ervaringen voor ons westerlingen is het gebruik van je rechter hersenhelft, het deel wat veel groter is dan het deel wat we normaal gebruiken. Onze capaciteiten op het gebied van healing is enorm vooruit gegaan. De healing mind is een uiting van een Zhi Neng Qigong leven (ZIJN) waarin je met alles kunt zijn.

Diepgang in theorie: dat was volgens alle leraren een voorwaarde voor het volledig ontwikkelen van je potentieel in Zhi Neng Qigong. Theorie en beoefening zijn EEN en onafscheidbaar. De ene na de andere “deep understanding” en transmissie stroomde bij ons binnen.

En dan het “echte oefenen”: wat dacht je van leraren, die volledig alle bewegingen van alle oefeningen op chi deden (“de chi bewoog hun”), een Lift Chi Up voordeden en met ons oefenden op het niveau van de opleiding van Pang Ming? Als absolute kraker 3 uur Stretching Chi op dance en trance muziek voor het tempo er in te houden, samen met de kids! De euforie na de 3 uur spreekt uit de foto.

Mia de Leest, Zhineng Qigong Arnhem Mia de Leest, Zhineng Qigong Arnhem

In het klooster waren we thuis. Hier hadden we bewust en onbewust naar verlangd: de sereniteit, de eenvoud van bestaan, volledig open gaan en het andere moment je(kleine)zelf tegenkomen. We hadden hier de hele 4 weken willen doorbrengen. Allebei maakten we een diepe connectie. Hoe zeer wij door deze vrouwen geraakt zijn in het diepste van ons wezen, woorden zijn weer eens ontoereikend. Dat gecombineerd met Zhi Neng Qigong dan kun je je iets voorstellen……… De laatste dag hadden we een eindgesprek met alle leraren. Het kwam zo uit hun hart, was overweldigend en helemaal vanuit de Qigong staat.

Mia de Leest, Zhineng Qigong Arnhem Mia de Leest, Zhineng Qigong Arnhem Mia de Leest, Zhineng Qigong Arnhem

We zijn dankbaar dat we dit hebben meegemaakt, alle ervaringen te integreren in ons Qigong leven, zal wel even duren. Wie wij zijn en hoe en van waaruit we les geven is niet meer hetzelfde.